Den 31. januar afholdt vi et seminar for en række af vores kunder. Arrangementet fandt sted i vores showroom i Viborg. De cirka 20 deltagere var alle interesserede i at vide mere om digitalisering i forhold til messestande.

Dagen bød på oplæg fra to eksterne oplægsholdere, der begge har et bredt kendskab til den digitale udvikling. De kom begge med deres bud på, hvad der bliver gjort muligt i fremtiden. Læs med her og få et indblik i, hvad du kan forvente af teknologien om kun få år.

Digitalisering af messestande

En rejse ind i fremtiden

Jarle Fink Kondrup er den første taler, der går på, og han præsenterer sit oplæg ved at fortælle, at han vil tage deltagerne med på en rejse ind i fremtiden. Gennem sit daglige virke hos tænketanken og rådgivningshuset Innovation Lab kender han alt til den digitale udvikling og den fremtidige teknologi.

Han lægger ud med at forsikre deltagerne om, at den teknologiske udvikling tonser derudaf med mange hundrede kilometer i timen. ‘Synes I, at den teknologiske udvikling er gået stærkt de seneste ti år? Det kommer aldrig til at gå så langsomt, som det har gået indtil nu’.

Tid er og bliver en mangelvare

Tid bliver et mere og mere afgørende parameter, og det er virksomhederne inden for teknologiens verden også meget bevidste om. Derfor handler en stor del af de nye digitale produkter og trends på verdensmarkedet også om, hvordan de kan spare deres brugere for tid.

‘Hvad tænker I om at få leveret de pakker, som I bestiller på nettet, i jeres bagagerum, mens I er på arbejde?’, spørger Jarle ud i rummet. ‘Det arbejder Amazon allerede på. De samarbejder med bilproducenterne om at få skabt en løsning, så Amazon-medarbejderne kan låse sig ind i kundernes bagagerum og levere pakken der. Så kan forbrugerne spare tid ved ikke selv at skulle ind og hente deres pakke på vej hjem fra arbejde’, fortæller den entusiastiske oplægsholder.

Jarle trækker det ene efter det andet visionære eksempel frem fra ærmet på virksomheder rundt omkring i verden, som har udviklet nogle ret så vilde digitale produkter. Deltagerne bliver tydeligvis både forundrede og underholdt under Jarles oplæg.

Køløse butikker og stemmestyring som det nye sort

‘Hvordan lyder en køløs butik i jeres ører?’, spørger Jarle. ‘Det findes der allerede i USA. Du scanner dit Amazonkort, når du går ind. Mens du putter varer i dine lommer, din taske eller en pose rundt omkring i butikken, bliver det registreret af en masse kameraer. Når du går ud igen, får du tilsendt en elektronisk kvittering for dit køb. Du skal hverken stå i kø eller have penge op af lommen for at handle’, fortæller Jarle.

Da talen falder på stemmestyring, er Jarle ikke et sekund i tvivl. ‘Tro mig, vi kommer alle til at bruge det. 20 % af USA’s befolkning bruger det allerede, og det kommer vi også til her i lille Danmark’, fortæller Jarle overbevisende. ‘Hej Alexa, hvad er der i mit køleskab?’ eller ‘Alexa, sæt lige en timer på 10 minutter til min pasta’ er en del af de små funktioner, som du kan få hurtig hjælp til i det daglige, når først stemmestyring for alvor får taget fat herhjemme.

Besøger du et af de mange Meridian-hoteller kan du få syn for sagen. Her behøver du ikke gribe knoglen og ringe til receptionen, hvis du vil bestille roomservice eller have skiftet håndklæder. Det klarer du nemt ved hjælp af stemmestyring.

Skræmmende eksempler på nye digitale trends

Jarle fortæller også om, hvordan det i dag er muligt at manipulere med videoer. Ny teknologi gør det muligt at manipulere med både mimik, mundtale og speak. Det er umuligt at se forskel på, hvad der er ægte, og hvad der er manipuleret. Du kan også helt slippe for at se til dit barn i vuggen. Ved hjælp af kameraer i vuggen får du at vide, hvor tungt dit barn sover, hvor lang tid det bruger på at falde i søvn krydret med gode råd til, hvordan du kan gribe putningen bedre an næste gang.

Jarle afslutter med at fortælle om et ret så skræmmende eksempel på, hvordan du helt kan undgå selv at mærke efter, hvordan du har det indeni. Produktet hedder People Keeper. Ved hjælp af et armbånd får du svar på, om du har det godt eller skidt med de mennesker, du omgås, og de situationer, du befinder dig i. Armbåndet fortæller ganske simpelt, hvad der stresser dig og gør dig godt.

Spørgelystne deltagere og tid til at strække ben

Efter oplægget bliver der rejst gode og relevante spørgsmål fra deltagerne. Hvor er det etiske aspekt blevet af? Hvor langt kan vi tillade os at gå, før vi ødelægger menneskeheden? Og med disse interessante og reflekterende spørgsmål bliver første del af dagens program rundet af.

En rejse ind i Virtual Reality

Næste levende billede på scenen er den entusiastiske Michael Lundorff-Hansen. Han præsenterer sig selv som CEO hos EON Reality i Danmark, der er et større amerikansk VR-firma, der er med helt fremme i skoene, når det kommer til alt inden for virtual reality.

EON Reality har for nylig åbnet sit kontor i Viborg, og de har placeret sig lige oven på Expo Partners lokaler. Michael lægger derfor også ud med et løfte til deltagerne om, at de må komme med ovenpå og prøve en masse fedt grej, når han er færdig med sit indledende oplæg. Dermed vil det give en bedre fornemmelse for hvordan produkterne kan bruges på messestande.

‘Alting er muligt med data’, indleder Michael. ‘Du kan tracke din gåtur med hunden eller den seksuelle aktivitet, der foregår under dynen i soveværelset. Stort set alting er muligt i dag, starter Michael. Han fortsætter med at illustrere telefongodkendelse på en af deltagerne oppe foran. Den adlyder prompte ved at svare ‘menneske’, da han peger på en deltager, og ‘glas’, da han peger sin telefon mod et vandglas på bordet.

Hvad går det der VR og AR egentlig ud på?

Michael tager sig tid til at gennemgå de forskellige teknologier for deltagerne. Han kommer med masser af spændende eksempler og gennemgår alt fra VR til AR og AVR. Det er tydeligt at spore hans entusiasme. ‘Det bliver super fedt, når det er helt på plads – og ved, I hvad, der mangler? Teknologien er der, men brillerne mangler’, fortæller Michael efter at have vist en film om, hvad det er muligt at skabe ved hjælp af AVR.

Michael spår AVR en stor fremtid. ‘Det bliver det helt vilde’, forsikrer han. Han kommer med et eksempel på AVR, der vil give os uanede muligheder for at spare tid.

En mand i Danmark kan ringe til en samarbejdspartner i Bangladesh, da han har problemer med en maskine, der ikke virker. Manden tager sin telefon op foran maskinen – ligesom du ville gøre med Facetime – og manden, der sidder i den anden ende af verden, kan ikke bare se maskinen, men kan også tegne på den og vise helt konkret, hvad der skal gøres ved den. Om han skal åbne et dæksel, pege på en bestemt skrue eller noget helt tredje.

Helt nye måder at være i verden på

Michael fortæller om de mange muligheder, som VR, AVR og de andre nye teknologier åbner for os. Han illustrerer blandt andet på film, hvordan en fremtidig 3D-scanning af en baby inde i maven kan foregå. “Vores muskler kan også blive styret ved hjælp af teknologi, og det åbner spændende muligheder for gamification i forhold til genoptræning af patienter”, fortæller Michael. Og efter det spændende og tankevækkende oplæg, er det nu blevet tid til at lege.

Michael inviterer alle deltagerne med ovenpå i EON Realitys lokaler. Her kan de få lov at mærke på egen krop, hvad VR og AR kan gøre ved vores hjerne og vores kropsfornemmelse. Måske også få en fornemmelse for hvordan det vil være at have med på diverse messestande.

Digitalisering af messestande

Virtual Reality legeplads for de legelystne

Deltagerne tages med ovenpå, hvor der er en række forskellige stationer med forskelligt grej. De bliver hjulpet af en række hjælpsomme medarbejdere fra EON Reality. Deltagerne prøver kræfter med 3D-fjernsyn, wifi-dragt, VR-briller og udstyr i 4D til kreative, sjove spil.

Digitalisering af messestande

Digitalisering af messestande

Digitalisering af messestande