Få 7 gode råd fra vores designere

Vi har efterhånden mange års erfaring med at designe messestande. Du får her 7 gode råd fra vores designere i forhold til at skabe en anderledes og hjemlig messestand

Din messestand har mange forskellige formål, når du deltager på messen. Listen er lang og kan eksempelvis være at fremvise produkter og services, møde både eksisterende og nye potentielle kunder. Det kan også være at øge kendskab til dit brand osv. Når formålet er fastlagt, går design -og konceptprocessen i gang. Vil man ikke netop gerne skabe en messestand som er indbydende, flot og ikke mindst føles hjemlig, varm, hyggelig. Vi kan kalde det mange forskellige ting. Det vigtigste er, at din stand tiltrækker de besøgende og giver dem en lyst til at blive hængende og snakke med jeres medarbejdere.

Vores designere har derfor 7 gode råd, som de gerne vil dele med dig. Netop 7 råd til, hvordan du skaber en anderledes indretning og twist på din messestand. Det er selvfølgelig ikke nødvendigt at følge alle rådene, hvis du ikke har mulighed for at implementerer det hele i dit messestandsdesign. Måske nogle af punkterne kan give dig inspiration og nye idéer til designet.

Du kan dykke ned i punkterne her:

Punkt 1: Belysning

På de fleste messestande benytter man sig af LED belysning. Det gør vi i hvert fald hos Expo Partner. Det skyldes uden tvivl, at det reducerer strømforbruget markant. Ikke desto mindre kan LED belysning godt virke som spot lys, det er der en løsning på! Vi synes i hvert fald, at lamper er en god måde at skabe et mere hyggeligt og varmt lys på din messestand. Ej at forglemme at det faktisk visuelt kan medvirke til et fedt design på standen. Du kan også anvende lamperne uden pære, så de fungerer som pynt på messestanden.

Punkt 2: Gardiner

Tekstiler er generelt en god ide at bruge på sin messestand både fordi de funktionelt kan fungere som en rumdeler eller i hvert fald minde om. Ligeledes fordi de skaber en hyggelig stemning på standen. Enten skal man vælge en farve og tekstil-type på gardinet som skaber en rolig og afdæmpet stemning eller skal man bevæge sig i den anden retning, afhængigt af hvor modig man er, og vælge en farve som skaber blikfang og udfordrer øjet og forhåbentlig tiltrækker de besøgende.

Punkt 3: Planter

Nu tænker du måske ”åh nej – vi vil helst ikke have en messestand fyldt med planter”. Det er dog ikke meget ved siden af, at de fleste faktisk vælger at anvende planter på deres messestand. Det skaber nemlig også en hjemlig og ikke mindst hyggelig stemning, når planter tænkes ind i selve messestandsdesignet. Det kan både være store gulvplanter eller planter som hænger fra loftet. Planter hængene fra loftet kan virkelig give en god effekt. Det kan også være stålkasser, hvori planterne placeres. Det er ikke ualmindeligt at vores kunder både bruger ægte og kunstige planter, hvor fordelen ved de kunstige er, at de ikke kræver forplejning og kan anvendes på ny. Du kan også anvende mos på din messestand, som enten kan monteres i billederammer og spejle. Du kan også tænke mos ind i opbygning af væggene på din messestand.

Punkt 4: Tæpper

Meget mere tekstil! Vi ved godt, at der altid er gulv på din messestand, men det vil stadigvæk give et varmt og hjemligt udtryk, at placerer tæpper på standen. Det kan være tæpper ved ”indgang” af messestanden, tæpper under planter eller bordene. Du kan også vælge et tekstilt gulv til din messestand, hvis du ikke ønsker, at der skal ligge ekstra gulvtæpper. Mulighederne er mange og det vil altid klæde en messestand med gulv-tekstiler. Du kan også vælge at hænge tekstil-tæpper på væggene, så skaber man også et moderne udtryk på standen, da det stadigvæk er meget populært at anvende væg-tekstil.

Punkt 5: Farver

Gør din messestand unik og anderledes med en masse farver. Vi kan ikke komme helt udenom, at øjet tiltrækkes af farver. Det er både på loftsbanner, siderne på messestanden og møblerne. Så overvej om du skal kombinere den hvide bagbeklædning med nogle skarpe farver. Farver som passer sammen med din virksomheds visuelle identitet. Du kan også vælge nogle farverige møbler eller tekstiler på din messestand, som kan skabe et helt unikt udtryk.

Punkt 6: Samtale-områder

Forskellige områder på din messestand med forskellige formål kan også tillade de besøgende enten at trække sig tilbage. Det kan være et område, hvor der er lavet et bord-og-stole-setup. Det er altid en fordel, så de besøgende kan snakke med dine medarbejdere i mere rolige omgivelser. Det kan også være, at de besøgende vil læse brochure. Alt i alt, kan forskellige områder skabe en hyggelig og mere intim stemning.

Punkt 7: Pynte-nips

Ja, du læser helt rigtigt. Pynte-nips i form af vaser, keramik m.m. kan faktisk gøre meget i din indretning. Det kan skabe en lidt mere hjemlig følelse. Du kan stadigvæk holde din messestand simple og professionel og så tænke dit pynte-nips ind i designet. Det kan være keramik skåle med slik. Vaser i farver med kunstige blomster eller evighedsbuketter placeret både på gulvet eller på bordene. LED-fyrfadslys kan også bruges på din messestand og kan eventuelt placeres i fine små keramik stager. Så skaber det en mere hyggelig stemning og et varmt lys på bordene.

Som du kan læse, så er mulighederne mange, hvis man ønsker at skabe et hyggeligt twist på sin messestand. Selvfølgelig skal man stadigvæk holde standen professionel. Det er alt andet lige eksisterende og potentielle kunder, som besøger din stand. Vi mener stadigvæk, at de små tips kan gøre lidt ekstra ved udtrykket og designet.

Nogle af billederne er taget på Formland 2022.

Har du brug for hjælp til designet af din messestand og vil du gerne have hjælp til at kombinere vores designeres råd i dit design? Så ræk ud til os – vi vil gerne hjælpe dig med at skabe en helt unik messestand.

Kontakt os her