Hvor starter du?

For mange B2B virksomheder er fysiske messeaktiviteter altid prioriteret og en værdifuld aktivitet inden for marketing. Selvom din messedeltagelse er en del af din marketingsplan, er det stadigvæk en god ide at prioritere dine indsatser på sociale medier førend messen starter. Det kan være svært at adskille sig på messen. En måde at gøre det på er, at arbejde med jeres marketingsindsatser på de digitale platforme forinden.

Hvorfor giver det mening inden messen?

Det er altid en god ide, når man beskæftiger sig med marketing, at man enten benytter sig af et marketingsårshjul eller en kommunikationsplan, hvor alle marketingsaktiviteter på månedlig og årlig basis er planlagt. Det virker derfor oplagt, at man vælger at skrive sin messedeltagelse ind i planen, så der tages højde for, hvornår man deltager på messe. Så er det også nemmere at planlægge alt indhold inden og gøre opmærksom på, hvornår man deltager i messen.

Hvordan griber du det an?

Før messen er det en ide at reflektere over, hvorfor du skal på en messe? Hvad giver det jeres virksomhed og hvad vil, I gerne opnå?
Er det salg af produkter, skabe kendskab til brandet, har I et bestemt budskab, som I gerne vil dele?
Disse refleksioner hjælper nemlig det indhold, som du vil dele i din digitale messestrategi. Hvad er jeres succeskriterier? Er det en omsætning, er det antal besøgende på standen, er det mon en konkurrence deltagelse eller tilmelding til nyhedsbrev?
Til sidst er det vigtigt at tænke over, hvilke platforme og digitale kanaler vi skal have i spil? Hvem er din målgruppe og hvordan når vi ud til dem og gjort dem opmærksom på vores messedeltagelse?

Hvor skal indholdet deles?

Der er mange forskellige digitale platforme, som man kan anvende som virksomhed. Det kan være på hjemmesiden i form af blog-indlæg eller sociale medier, kanaler såsom LinkedIn og Facebook. Disse kan bruges til at invitere gæster og skabe opmærksomhed til den kommende messe. Gøre opmærksom på i god tid, at virksomheden deltager på messen. Hvis I har planer om at lave noget aktivitet på messen eller lave konkurrence, tilbud eller lignende for at tiltrække flere besøgende på messen, er det også en god ide at gøre netværket opmærksom på det førend messen starter. Så ved de allerede, at noget interessant sker på jeres messestand.

Hvordan kan en overskuelig kommunikationsplan se ud?

Her er et eksempel på, hvordan en kommunikationsplan kan se ud. Du kan også opdele det på en anden måde og i stedet for en plan for ugen, så kan det være for dagen, hvis I deler opslag flere gange om dagen eller på månedsbasis. Det essentielle er, at I har styr på, hvor, hvornår og hvad der skal deles før messen. Generelt kan vi kun anbefale, at man til alle indlæg på de sociale medier planlægger indholdet langt frem.

Artikel - Expo Partner

Hvis du er interesseret i at få kendskab til, hvordan vi anbefaler, at du anvender de sociale medier under din messedeltagelse. Så læs vores artikel her.

Har du brug for hjælp til designet af din messestand og vil du gerne have hjælp? Så ræk ud til os – vi vil gerne hjælpe dig med at skabe en helt unik messestand.

Kontakt os her